fbpx
Ring til os!Telefon 98 11 76 16
Mandag - torsdag: 7
.30 - 17.00
Fredag: 7.30 - 15.00

 

Denne side er en del af en samlet temaartikel fra Nordjyske om en ny tandregulering-metode, Inman Aligner, der kan give lige fortænder på 8-16 uger.

Snorlige tænder på få uger

SMIL: På 16 uger kan du få, hvad Moder Natur ikke gav dig i dåbsgave

Som i Hollywood. Og hurtigt. Også når det gælder tænder er målet perfektion på ingen tid. Men mens amerikanere en masse får slebet deres egne tænder ned til små stifter, der kun tjener det formål, at de skal holde på snehvide og fejlfri porcelænskroner, så det fejl-frie smil er virkelighed på en enkelt dag, går europæerne nu en anden vej.

Englænderne først. Og nu så småt i Danmark. Også her er målet perfekte tænder. Men de rigtige. Dem naturen har skabt.

Det har over år vundet indpas at rette tænder på voksne, modne og midaldrende mennesker. Det gjorde ondt og tog år. Nu er en ny metode på vej til Danmark. Hvor voksne uanset alder kan få rettet tænderne på få måneder.

Metoden er udviklet og patenteret i USA, hvor den dog ikke har slået an. En engelsk specialtandlæge, Tif Qureshi, opdagede den og videreudviklede den. Nu rejser den engelske pioner verden rundt og holder foredrag om metoden.

InMan Aligner
Mest plastik og lidt metal for at kunne rette tænder på maksimalt 16 uger. Tif Qureshi (th.) lærer fra sig. Klinikejer Charlotte Nyby (tv.) og hendes personale lytter.


Først til Aalborg

Hans (Tif Qureshi, red.) valg faldt på Aalborg Tandplejeteam, da han skulle give sin viden videre og lære kolleger sin metode (Inman Aligner, red.).

Nordjyllands største tandlægeklinik, og en af de største i landet. Ejet af Charlotte Nyby, der i mere end 20 år har været på forkant med udvikling, forskning, nytænkning og nye metoder. Som har rejst verden rundt for at følge med i sit fag og altid har vidst, at det aldrig blev nok for hende at lave det kendte om og om igen.

Charlotte Nyby var blandt de allerførste tandlæger herhjemme, der tog mod til at tale om og praktisere kosmetisk tandlægearbejde, hvor hun tog sine patienters forfængelighed meget alvorligt, og som med let tilbage holdt åndedræt introducerede tandblegning, da det endnu var så nyt, at det ikke var god latin generelt.

- Alt mit tandlægearbejde går ud på at bevare så meget som overhovedet muligt af patienternes egne tænder. Derfor er jeg også begejstret for Tif Qureshis metode. Mange voksne vil afstå fra at få rettet tænder, fordi det hidtil har været en proces, der strakte sig over år. Nogle ville undlade det og leve med tænder, de ikke var glade for, andre ville få egne tænder filet ned og kroner sat på, fordi det er hurtigere.

- Nu kan patientens egne tænder rettes på maksimalt fire måneder, fortæller Charlotte Nyby. Hun kom før USA, der har rykket i Tif Qureshi for at få ham til at lære metoden fra sig.


Tandretning i 10 år

På Charlotte Nybys klinik er der i forvejen ansat internationalt anerkendte specialtandlæger, og der er allerede mere end 10 års erfaring i tandregulering på voksne.

Lige før Påske 2010 var alt personalet på kursus med mesteren fra England, der fløj ind fra London med computeren fyldt med før-og efterfotos af, hvad der kan opnås på mellem fire og 16 uger.

- Vi ser mange voksne, der fik rettet tænder som børn, men hvor tandlæger den gang ikke vidste, at tænder altid vil søge tilbage til udgangspositionen og derfor livslangt skal holdes på plads i den nye stilling af tråd på bagsiden af tænderne. De sled i flere år for regelmæssige tænder, og nu er de skæve igen, fortæller Charlotte Nyby.

Med Tif Qureshis metode imødekommes tidens krav om hurtighed og færrest mulige gener. Mens der samtidigt er plads til den fornuft der er i at bevare patientens egne tænder.


Fortænder i front

- Det handler om at rette fortænder på få uger eller måneder. Både i overmunden og undermunden kan det lade sig gøre på meget kort tid. Men ikke for kindtænder.

Til gengæld spiller alder ingen rolle, og man kan rette fortænder på en 80-årig, siger Tif Qureshi.

Han er, sammen med Charlotte Nyby og hendes ansatte tandlæger, begejstrede for metoden (Inman Aligner, red.), fordi bevarelsen af egne tænder sikrer, at man ikke ændrer på biddet og dermed skaber gener eller smerter hos en patient.

- Med metoden der bygger på specielt udviklede bøjler, der sidder på bagsiden af tænderne, så kun en smal klar plastskinne er en smule synlig på forsiden, kan man skubbe tænderne tættere sammen, skabe mere plads mellem dem, dreje dem, der er drejede fra naturens side og trække dem, der ikke er kommet så langt ud som de øvrige lidt mere ned, så tændernes kant er på linje. Der er næsten ingen begrænsninger, forklarer Tif Qureshi.

Er retningen mere omfattende end de nyudviklede værktøjer kan klare, kan man få transparente såkaldte togskinner på.
                                                             Men for langt de fleste, skal der ingen plader på de enkelte tænder.


Naturen gør det bedst

- Jeg (Charlotte Nyby, red.) er så begejstret for Inman Aligner-metoden, fordi den både tager kosmetisk tandpleje alvorligt og bygger på respekt for patienternes egne tænder. Når jeg laver kroner i min klinik, bevarer jeg også mest muligt af tænderne.

- Jeg laver aldrig hele kroner på fortænder, men kun tynde skaller, så der bevares mest muligt af tænderne.

For intet kan erstatte de tænder, vi er udstyret med fra naturens hånd. Men derfor er det alligevel i orden at ville have det bedst mulige ud af dem. Også selv om det er af kosmetiske grunde.

Tænderne sidder jo trods alt lige midt i ansigtet og ses både når vi taler, smiler og griner, siger Charlotte Nyby.


14.000 for smukke tænder

Prisen for det perfekte smil med egne tænder er omkring 14.000 kroner for den ene kæbe, og kun de færreste har brug for retning i både over-og undermund.

Så kan der være nogle kanter der kan forskønnes lidt med plast, når tænderne sidder, som de skal, og måske vil man have dem bleget, når de sidder perfekt. Det kommer oveni. Men for små 20.000 kroner, kan man nå i land med et Hollywood-smil, der adskiller sig fra den amerikanske model ved at være med egne tænder.

- Planen er nu at etablere en klinik i klinikken her, hvor vi tilbyder tandretning til voksne efter den nye metode, siger Charlotte Nyby.

Hun og hendes personale vil løbende være i kontakt med Tif Qureshi, der var med ved visitationen af de første 15 nordjyder, der skal gå med plast og metal i få måneder.

To ansatte i klinikken skal selv have rettet tænder og vil kunne dele ud af deres erfaringer, mens de har bøjlesystemet på.

- Jeg oplever ofte, at patienter undervejs i et forløb bliver så overraskede og begejstrede over, hvor flotte deres egne tænder kan blive, når de er rettet på plads, at oprindelige planer om porcelænskroner bliver opgivet, og patienterne er lykkelige for de tænder de har, som blot sad helt forkert fra naturens hånd, fortæller Tif Qureshi.

Sammen med sin danske kollega Charlotte Nyby forventer han, at europæisk snusfornuft vil betyde, at det perfekte smil skal være med egne tænder, når det i tidens ånd kan gøres så hurtigt som det nu er muligt.


Denne side er en del af en samlet temaartikel fra Nordjyske om en ny tandregulering-metode, Inman Aligner, der kan give lige fortænder på 8-16 uger.

 
 
Vil du vide mere? Så kontakt os uforpligtende på 98117616 eller på mail.